Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

Week van de RI&E: Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E

Het is deze week (11 t/m 15 juni 2018) alweer de vierde keer de 'week van de RI&E'. Het thema van dit jaar is Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E. Verzuim is een grote kostenposten voor bedrijven. Als een medewerker ziek wordt of een bedrijfsongeluk krijgt, kost dit tijd, geld en het veroorzaakt productieverlies. En een zieke medewerker betekent ook nog eens extra werkdruk bij collega’s.Verzuim is iets wat zowel werkgevers als werknemers zoveel mogelijk willen voorkomen.

Het is voor een werknemer vervelend om ziek te zijn of thuis te zitten na een bedrijfsongeval en zeker niet als dat te voorkomen was. Bedrijfseconomisch gezien is verzuim bovendien een flinke kostenpost een werkgever. Met maatregelen zijn veel leed en kosten te voorkomen.

De RI&E is een praktisch hulpmiddel om op een gestructureerde manier mogelijke risico’s te inventariseren op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Veel touringcarondernemers hebben al ondervonden dat het niet alleen nuttig is om een gezonde en veilig werkomgeving te kunnen garanderen en aan de wetgeving te voldoen. Een gezonde organisatie is ook succesvoller en duurzamer. Wist u dat uit onderzoek blijkt dat elke euro die u investeert in veiligheid op termijn het dubbele oplevert? In het filmpje wordt niet alleen ingegaan op verzuim, maar ook op werknemerstevredenheid, bedrijfscontinuïteit en werkgeversimago.

In het filmpje van Steunpunt RI&E vindt u voordelen van het uitvoeren van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). De branche RI&E voor de touringcarbranche is te vinden via de website van FSO.
Terug naar overzicht