Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookiesSluiten

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft opnieuw coulance verleend voor rijbewijzen en Code95 die binnenkort verlopen. Het gevolg is dat ook wanneer een rijbewijs tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verloopt, men verzekerd blijft. Voor een verlopen rijbewijs zullen geen boetes worden uitgedeeld

De coulanceregeling geldt tot 1 maart. Eenzelfde regeling geldt voor alle beroepschauffeurs waarvan de Code95 in de periode tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verloopt.
 
De tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland. Een Europese regeling is in de maak. Zodra die ingaat, zal de Europese regeling de nationale regeling vervangen. Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.

Er is ook sprake van een verlenging van de coulance bij de geldigheidsduur van onder andere theorie-examens rijvaardigheid en de deelexamens voor het verkrijgen van een verklaring voor vakbekwaamheid. Examens die verlopen tussen 1 oktober en 1 januari 2021 blijven geldig tot 1 oktober 2021.

 

Zie voor de laatste corona-updates de website van het CBR.


Terug naar overzicht